Monday, September 10, 2018

Uge 37 - Travlhed på byggepladsen


3 Kraner og et stort samlesæt

Der er fuld gang i byggeriet på Gl Vardevej, og efter et par ugers blog-pause er der sket store fremskridt siden sidst. I får derfor i dag en ordentlig stak billeder at lune jer på, der var massiv aktivitet på byggepladsen med 3 kraner i gang med montagearbejdet. Vi starter med et oversigtsbillede, der giver en forsmag på hvordan hockey-bowlen ser ud til slut:

Fra parkeringspladsen ved siden af skøjtehallen ser man nu hvordan søjler og betondæk til den nye lounge bygning er blevet monteret. Kranen i forgrunden er i gang med at montere tagkonstruktionen. Bemærk det næste stålspær, der ligger klar ved siden af loungen.

Vi bevæger os ned i området mellem skøjtehallen og tennishallen. Her ses 2 færdigmonterede spær samt gavlkonstruktionen.

Endnu et blik på tagkonstruktionen, der rager højt op over de eksisterende bygninger.

I denne ende skal der af gode grunde ikke monteres flere bærende betonelementer og man kan nu tydeligt se hvordan den øvre tribune er ført helt hen til hjørnet i sydenden af arenaren.

3 kraner, masser af stål og beton og en Zamboni-maskine, der er ved at blive serviceret (ja, det er den gamle port, der bibeholdes)

Det er ikke byens mindste kraner, der skal til at løse opgaven. Her er man ved at gøre klar til at montere det 3. spær, der er en sektion klar inde i arenaen (udenfor billedet).

Op langs langsiden kan man ane hvordan den fremtidige overdækkede hovedindgang vil tage sig ud.

I den modsatte ende er man stadig i gang med at montere de sidste betonelementer. Dagens 3. kran var parkeret mellem stadionhallen og skøjtehallen.

Indgangspartiet set fra modsatte side.
 Loungen får en lidt atypisk facon klemt inde mellem den eksisterende lounge og arenaen. I denne ende er afstanden kort.

Set lidt oppe fra får man en god fornemmelse af loungens udstrækning langs den centrale del af banen og med direkte adgang til det øvre tribuneafsnit. Hele baneområdet er i øvrigt fyldt med dele til det store samlesæt, der udgør tagkonstruktionen.


Som sagt monteres der stadig betonelementer i nordenden af arenaen, som det ses på tidligere billeder mangler man stadig den sidste trediedel af hængetribunen samt en del væg elementer.

Et kig fra stadionhallen hen langs tribunen. De åbne områder mellem søjlerne vil blive udlagt til mødelokaler og salgsboder.

De bærende elementer til den øvre tribune er klar.

Betonelementer og stålspær klar til montage. Stålkonstruktionen består af 2 sektioner, der allerede er samlet, som skal løftes op på plads og samles med den 3. sektion, der holdes af kranen på modsatte side af byggepladsen.

Betonelementerne er klar til det sidste hjørne.

Den øvre tribune kan ses på den modsatte side og den vil i henhold til det oprindelige oplæg få omkring 550 siddepladser fordelt over hele hallens længde.Set oppefra fornemmer man hvor meget plads, der er bagerst på dette tribune afsnit. Her vil der blive bygget yderligere en tribune konstruktion ovenpå betonelementerne for at skabe en samlet ståtribune - en fornyet udgave af den gule mur. Man kan ligeledes på fundamenternes placering fornemme hvordan hængetribunen vil fortsætte rundt til midt i hjørnet.


Et spær, klar til montage.

Elementer til hængetribunen holder klar til kranføreren.

Som det ses, så skrider arbejdet hastigt frem, men arenaen er endnu ikke klar til at tage imod spillere og publikum, så vi rykker derfor et smut indenfor i hal 2 for at tage temperaturen på denne. Der er blevet monteret sæder i den ene ende af stilladstribunen:


Set oppe fra bagerste sæderække er udsigten fin. Der er yderligere en balkonrække som anes til højre i billedet - bemærk de genbrugte sæder og stativer.

Der er kommet godt med bannere op rundt omkring i hallen.

I den fjerneste ende er det blevet til 2 trin op, det minder næsten om de gamle paller nede i Vojens.

I hjørnet er der klemt yderligere 2 rækker ind. Udebaneafsnit? Et par billeder fra udskiftningsbænken giver en fornemmelse for den midlertidige "hovedtribune", her enden med siddepladser.

Ståpladser i modsatte ende:

Vi slutter med endnu en oversigt over arenaen. Bemærk hvordan det ene spær element allerede hænger i luften, klar til at møde sin makker. Det var alt for denne omgang, jeg håber I er klar til sæsonstart!

No comments:

Post a Comment

Uge 07 - Slutspurten er sat ind.

Sæder, Bander og Skærme Aktivitetsniveauet er fortsat højt på Gl. Vardevej, og som nogen måske har set på fanklubbens facebookside, så ...